Atenció al públic:

9:00h. - 13:00h.

Carrer Xaloc, 22

17230 Palamós

972 314 286

vedrunapalamos@vedruna.cat

Educació secundària

DESENVOLUPAMENT PERSONAL I FORMACIÓ

(DE 13 A 16 ANYS)

Amb tot el rigor però amb flexibilitat en les formes

L’ESO és una etapa de forts canvis perquè entrem de ple en l’adolescència. La col·laboració entre famílies i escola és un element clau per tal d’ajudar-los a ser persones competents en tots els àmbits, autònoms i amb esperit crític.

Veure vídeo orientació acadèmica.

Veure vídeo laboratori.

El treball per projectes ajuda als adolescents  a aprendre a aprendre, els motiva a descobrir i, el més important, afavoreix un aprenentatge significatiu.

Treballar per projectes aporta molts avantatges ja que permet a cada alumne  potenciar les seves capacitats individuals i desenvolupar habilitats per ser competent i resoldre els reptes que se li plantegen. Concebem l’alumne com un ésser capaç de pensar, de ser crític i reflexiu.

Aquest mètode permet treballar sobre vivències i experiències reals que interessen i motiven als alumnes i que alhora desencadenaran en unes conclusions també reals i per tant difícils d’oblidar.

Ells formen part de manera activa durant tot el procés i són protagonistes del seu procés d’aprenentatge.

Això es concreta en la realització d’aquest projectes interdisciplinars al llarg dels quatre cursos de la secundària durant dues hores setmanals.

Des de fa uns anys, introduïm la Robòtica a totes les etapes educatives, des de l’Educació Infantil, passant per tots els cicles de Primària, fins a l’ESO.

A Educació Infantil, els més petits tenen el seu primer contacte amb la robòtica mitjançant la simpàtica BeeBot.

A Primària s’introdueixen en el món de la programació amb el llenguatge de programació gràfica Scratch.

A 1r i 2n d’ESO fan projectes senzills de Robòtica. Utilitzem entorns gràfics de programació, com mBlock i Arduino Blocks.
Utilitzen petits robots basats en la famosa placa Arduino UNO. El fet de ser robots senzills i econòmics, permet disposar de gran quantitats d’ells, de manera que cada dos alumnes puguin tenir-ne un.

Alguns alumnes de 4t d’ESO, dins l’optativa de Tecnologia, realitzen nombrosos projectes electrònics, també amb la placa Arduino UNO, en els quals s’utilitzen un gran nombre de sensors i dispositius analògics i digitals.

El Pla lector és un projecte d’escola que té com a objectiu impulsar l’hàbit lector, conformar actituds lectores positives i millorar, amb el temps, la competència comunicativa.

S’imparteix durant mitja hora diària  a les matèries de català, castellà i anglès. Durant les estones de pla lector es realitzen diverses activitats per  fomentar l’hàbit lector i  també potenciem el diàleg, la conversa, l’intercanvi d’idees a partir del llibre proposat. Treballem textos d’estil i procedència variat (triats tant pels mateixos alumnes com lectures socialitzades proposades pel centre).

A més, el nostre centre forma part de la Xarxa de Competència Lectora, això significa que tots els docents de l’escola Vedruna Palamós estan rebent una formació impartida pel Departament d’Educació. Aquesta formació té diferents objectius:  fomentar en l’alumnat l’interès per la lectura, desenvolupar l’hàbit lector, afavorir la comprensió lectora des de totes les àrees, matèries, àmbits i mòduls del currículum i contribuir al desenvolupament de la competència lingüística en l’alumnat.

La nostra escola aposta per potenciar al màxim les competències plurilingües de l’alumnat. Per això, el nostre objectiu és que els alumnes dominin el català, el castellà i coneguin una o més llengües estrangeres: l’anglès, com a primera llengua, i el francès, com a matèria optativa a la Secundària i Batxillerat.

Aquest projecte plurilingüe i pluricultural es concreta en les següents accions:

– Apliquem metodologies AICLE adaptades a cada etapa.

-Disposem d’un auxiliar de conversa nadiu en llengua anglesa.

– Fem les assignatures de Robòtica i de Laboratori a 1r i 2n d’ESO en anglès.

– Oferim a 4t d’ESO una complementària  per preparar els alumnes per superar les proves del PET i del FIRST.

Veure vídeo

Excursió a El Galliner, Centre de formació teatral (Girona)

L’escola creu en la formació integral de l’alumne, i això representa donar importància al vessant artístic: l’art, la música i el teatre.
El teatre permet potenciar les capacitats comunicatives i la riquesa expressiva, donant eines per aprendre a expressar i comunicar els propis sentiments, autocrítica i treballar en grup per un objectiu comú. Fomenta la imaginació, l’empatia i la capacitat d’anàlisi, elements essencials per al creixement personal i acadèmic.
És per això que s’ofereix teatre en els 4 cursos de secundària, proporcionant als alumnes un espai on experimentar, aprendre i créixer.

Veure vídeo art

PER MÉS INFORMACIÓ, CONTACTA AMB NOSALTRES

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l’escola.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website