Notícies

Tinc una llum al cor

El passat dilluns dia 22 de maig vàrem celebrar el nostre dia:  la diada de Santa Joaquima. A més de moltes activitats diferents, vàrem fer una celebració conjunta. Us deixem les paraules de la Teresa Carrió, que va fer una reflexió entorn el lema “Tinc una llum al cor”.

 

La llum de Santa Joaquima 

Hem cantat “tinc una llum al cor i la vull deixar brillar...”.
Cadascú de nosaltres ens hem vist representats en la llum que portava un company nostre.
Tots anàvem mirant la “nostra” llum que anava avançant i observàvem amb ànsia que no s’apagués. Quina actitud més bonica aquesta de “vetllar que la nostra llum no s’apagui”.

La festa d’avui té molt a veure amb la llum:
No podem deixar apagar aquesta llum que brilla dins nostre, però si la llum no serveix per fer claror al nostre voltant, no serveix de res! La llum sempre mira enfora, la claror és alegria, és vida, és festa. També és escampar allò que cadascú té i fer-ne participar als altres.

Joaquima de Vedruna tenia una llum al cor i no se la va voler quedar amagada dintre seu, la va voler escampar.  I aquesta llum ha arribat fins avui i fins a cadascun de nosaltres. Avui, al Japó, a l’Índia, al Gabon, al Brasil,... i a molts altres països, celebren -i fan festa com nosaltres- que Joaquima de Vedruna va considerar que l’educació era una manera  privilegiada  d’encendre la llum a les ments dels joves i fer-los adonar que la llum només serà autèntica si neix d’un cor noble, si s’encén en un esperit que no es tanca en ell mateix i que està disposat a rebre i a donar, com Déu mateix.

A vegades, en el fer de cada dia, apareix la foscor, perquè  se’ns apaga la llum de l’alegria, de la il·lusió, de l’esforç, de la tolerància, de l’harmonia amb els altres,...

És aleshores que ens convindrà reavivar la flama que tenim a dins i tornar a deixar que la llum de Joaquima de Vedruna ens mostri el camí i ens repeteixi aquelles paraules seves de “l’alegria és la principal virtut” i aquelles de l’Evangeli  de Jesús “Jo sóc la llum del món. El qui em segueix (pel camí del bé) no caminarà a les fosques, sinó que tindrà la llum de la Vida”.