Notícies

Raül Pastó, finalista a Ficcions

Fa quatre anys que escric breus relats. Al principi la única motivació que tenia era la de treure una bona nota i ho veia com  una obligació. Però amb el pas del temps m’he adonat que cada vegada gaudia més narrant històries.

Quan he participat en algun concurs literari ho he fet més pel plaer de l’escriptura que per guanyar un premi. Això també em va passar quan la professora em va proposar que participés en el repte de Ficcions, que consistia en escriure tres capítols de més de 3000 caràcters cadascun. Vaig començar la història amb un misteriós assassinat sense saber exactament cap a on em conduiria. Durant quatre mesos aquesta curta novel·la ha anat fet tombs inesperats que fins i tot a mi em sorprenien.

La setmana passada, assegut enmig dels altres finalistes, estava il·lusionat que la meva història havia estat seleccionada. Malauradament no vaig guanyar cap dels primers premis, però em vaig endur un gran record i una enorme satisfacció. I com ens explicava un dels ex-participants de Ficcions: “tot va començar quan una professora va suggerir que participés en el concurs”.

            Raül Pastó