Activitats escolars

Educació Infantil:

A educació infantil, el més important és que els infants gaudeixin de la música de manera lúdica.

Treballem la sensibilització musical, on els infants tenen la oportunitat d’explorar el món sonor, de cantar i dansar, de treballar les qualitats del so i de descobrir i experimentar amb els instruments musicals.

Cada curs realitza una hora setmanal d’especialitat musical on principalment es treballa les cançons i danses tradicionals i de les festes corresponents però també sense deixar de banda les qualitats del so. Cal destacar que a l’educació infantil, des de que comencem el dia fins que acabem, la música sempre ens envolta amb cançons i jocs.

A més, des del curs 2017-2018 l’escolta realitza el treball per ambients on els infants són els protagonistes del seu aprenentatge. L’ambient de música “Fem de músics” és tot un èxit pels més menuts de la casa on mitjançant activitats lúdiques de tot tipus com jugar, cantar, ballar i tocar instruments és tot un món d’experiències.

 

Cicle Inicial:

A primer i segon de Primària es treballa sobretot les qualitats del so i es complementa amb cançons i danses de les festes corresponents.

Com a material propi treballem paquets de projeccions i audicions de símbols musicals, instruments i personatges de la música de tots els temps, els alumnes han d’anar reconeixent les imatges o el so per tal de passar al proper paquet. (Comptem amb suport audiovisual a l’aula).

 

Cicle Mitjà:

En aquest cicle es treballa molt la capacitat de ser un equip a l’hora d’aconseguir un resultat en una dansa o cançó. Són unes edats on la música agafa una forma més clara sobre el paper, sense deixar de ser una assignatura engrescadora, estableix unes pautes per escriure i llegir correctament partitures musicals.

A tercer de primària sense deixar de treballar la nomenclatura musical, audicions amb cartes musicals que repassen molts estils i intèrprets de la música, cançons, danses (amb festival inclós)  i conjunt instrumental, ens centrem més en el ritme. Sigui de forma improvisada, amb jocs o seguint un patró rítmic.

A quart es segueix l’evolució de continguts de tercer, però hi afegim un treball de compositors clàssics i el nostre focus passa del ritme a les cançons en forma de cànon i a dues veus

 

Cicle Superior:

En aquest final d’etapa, amb el llenguatge musical ja interioritzat, es prioritza la lectura, interpretació i actitud crítica sobre el fet musical.

A cinquè es treballen els instruments per famílies i, a part de les característiques, es deixa manipular als alumnes l’instrument en qüestió. (Guitarra, piano, violí, saxòfon, flauta travessera, tible ...)

Es proposen cançons de tots els temps i estils que poden cantar en grup o bé de tant en tant individual. També es treballa la flauta dolça cada setmana. (tant a nivell individual com en grup)

A sisè a més de la continuació de la flauta, es demana un treball en el qual els familiars assessoren a l’alumne a l’hora de buscar una cançó que tingui un significat especial per ells i l’analitzi tant a nivell musical com històric.

Fem un viatge musical de la música des dels seus inicis fins avui en dia.

Tot el material que s’utilitza és de creació pròpia.

Igualment que a  la resta de cursos de música de primària, les classes es fan en una aula totalment acondicionada, una hora la setmana. Els materials que s’utilitzen són de creació pròpia i l’escola participa activament tant en festivals d’escola com municipals.

 

Participacions:

El dia de “La Festa dels avis” pel Nadal a la nostra escola tots els cursos presenten una cançó en el pavelló de l’escola.

A nivell municipal amb les altres escoles ballant pel festival de danses, la mostra de corals de Palamós i els nens i nenes de segon participen cantant a la diada de la Pau el 30 de Gener.

 

1r d’ESO :  

Al primer cicle de l’ESO  la música com assignatura comuna té molta importància. La seqüenciació  és de dues hores setmanals  durant tot el curs. Això és el que toca i el que ens diu la llei, doncs a segon d’ESO no hi ha comú de música i cal treballar molt a primer.

Els continguts que treballem són molt diversos i  van des de la percepció del so, qualitats del so, llenguatge musical, les veus humanes, formacions instrumentals, agrupacions corals, música tradicional, etc... fins a la creació d’un disc.

La matèria específica, a partir del curs 2018-19, és nova i té una seqüenciació de dues hores setmanals durant tot els curs. La seva metodologia es basa en el sistema Orff. Aquesta és més pràctica, (comparada amb la comuna) i entre altres activitats el que fem és crear, interioritzar ritmes, introduir la flauta de bec, conceptes teòrics de nivell d’iniciació musical I i II i també cantar un repertori variat.

Per Nadal i altres dates a celebrar preparem un repertori per a fer audicions i activitats fora de l’escola. També veiem algunes pel·lícules musicals i interpretem peces amb l’instrumental Orff de la nostra aula.

 

2n d’ESO:    

La classe específica de segon és la continuació de primer i partir del curs 2018-19 és nova i té una seqënciació de dues hores setmanals durant tot els curs. La seva metodologia es basa en el sistema Orff. Aquesta és més pràctica, i entre altres activitats el que fem és crear, interioritzar ritmes, continuar amb la flauta de bec, conceptes teòrics de nivell d’iniciació II i llenguatge musical I i també cantar un repertori variat.  Per Nadal i altres dates a celebrar preparem un repertori per a fer audicions i activitats fora de l’escola. També veiem algunes pel·lícules musicals i interpretem peces amb l’instrumental Orff de la nostra aula.

 

3r d’ESO:

A tercer d’eso “ TOT SONA”. Es torna a fer música com a crèdit comú. Dues hores setmanals durant tot el curs.

Es treballa de forma cooperativa i es fan uns treballs per trimestres que van des de creació d’un instrument i conèixer les seves parts,orígen, funcions i qualitats...fins a elaborar un videoclip a on els alumnes canten, toquen instruments i participen en l’edició d’aquest treball.

També treballem l’anàlisi musical i els conceptes a tenir en compte a l’hora d’escoltar i sentir una obra musical.

La classe de tercer de complementària, a partir del curs 2013-14, ha canviat i la seva metodologia es basa en el sistema Orff. Aquesta és més pràctica, (comparada amb la comuna) i entre altres activitats el que fem és crear, interioritzar ritmes, introduir la flauta de bec, conceptes teòrics de nivell de llenguatge musical I i II i també cantar un repertori variat. Aquesta assignatura de tercer va coordinada amb la  complementària de 4t, doncs la seva formació clou a quart de secundària. Per Nadal i altres dates a celebrar preparem un repertori per a fer audicions i activitats a dins i fora de l’escola. També interpretem peces amb l’instrumental Orff de la nostra aula.

 

4t d’ESO:

A final de tercer d’ESO els alumnes ha de triar les assignatures optatives de 4t. que més els interessi per currículum. La música és una d’aquestes i es fa durant tot el curs amb una seqüenciació de tres hores setmanals. La base d’aquesta matèria és la Història de la música i va des de l’Edat mitjana, fins als nostres dies passant per el Renaixement, Barroc, Classicisme, Romanticisme i S.XX i XXI. Treballem context, músics, instruments, grups instrumentals, analitzem obres, formes musicals i com és la música de cada època.

L’assignatura de complementària de música a partir del curs 2013-14 ha canviat i la seva metodologia es basa en el sistema Orff. Aquesta és més pràctica, (comparada amb l’específica) i entre altres activitats el que fem és crear, interioritzar ritmes, introduir la flauta de bec, conceptes teòrics de nivell de llenguatge musical II i també cantar un repertori variat. Aquesta assignatura de quart va coordinada amb la complementària de tercer, doncs la seva formació clou aquest curs de secundària. Per Nadal i altres dates a celebrar preparem un repertori per a fer audicions i activitats a dins i fora de l’escola. També interpretem peces amb l’instrumental Orff de la nostra aula.
També et pot interessar...

Inscripció Batxillerat Dual

Circular d'inscripció per al Batxillerat Dual que cal omplir i entregar a la recepció del centre un cop fet el registre ON LINE obligatori a:   ...

llegir més »

Inscripcions escola d'idiomes extraescolar 18-19

Accediu a la informació i als fulls d'inscripció per a l'escola d'idiomes d'anglès i francès que hem organitzat conjuntament amb l'empresa especial...

llegir més »

Inscripció activitats extraescolars

Formulari d'inscripció a les activitats extraescolars: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScSsbCqxHHbGYDNExc2f6gj0ZdrlbTDKBu_yKNovBtr4tg7Dw/...

llegir més »